I torsdags kväll hade vi hela barnaskaran och en tillhörande flickvän hemma på middag. Jag gjorde då 2 hela pinklaxar i ugn och fick en massa rester över. Laxrester är perfekt att fylla en paj med, men de pajdegsrecept jag testat hittills har alla innehållit mandelmjöl och det faller inte mig i smaken. Inte till en matpaj iaf. Så nu letade jag runt och hittade detta recept som inte innehöll något mandelmjöl. Men sesammjöl är inget jag har hemma, sen är det rätt skarp smak på sesamfrön också, så jag beslöt mig för att testa att mixa solroskärnor till mjöl istället. Det har jag använt i åtminstone ett annat recept tidigare (inte mina egna recept) med bra resultat. Degen blev väldigt lättarbetad, halkade inte ner en endaste mm när jag förgräddade skalet och blev väldigt bra i den färdiga pajen. Ingen smak som tog över från fyllningen :-D
Oj vad länge sedan det var jag skrev något blogginlägg! Jag har börjat plugga på universitetet igen på heltid, 30 hp Kemi/Biokemi har det blivit under våren. Och mer blir det! Men det får bli ett separat blogginlägg om det tror jag.
I torsdags kväll hade vi hela barnaskaran och en tillhörande flickvän hemma på middag. Jag gjorde då 2 hela pinklaxar i ugn och fick en massa rester över. Laxrester är perfekt att fylla en paj med, men de pajdegsrecept jag testat hittills har alla innehållit mandelmjöl och det faller inte mig i smaken. Inte till en matpaj iaf. Så nu letade jag runt och hittade detta recept som inte innehöll något mandelmjöl. Men sesammjöl är inget jag har hemma, sen är det rätt skarp smak på sesamfrön också, så jag beslöt mig för att testa att mixa solroskärnor till mjöl istället. Det har jag använt i åtminstone ett annat recept tidigare (inte mina egna recept) med bra resultat. Degen blev väldigt lättarbetad, halkade inte ner en endaste mm när jag förgräddade skalet och blev väldigt bra i den färdiga pajen. Ingen smak som tog över från fyllningen :-D
0 Comments
|
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |