Grillning hör Valborg till, lite extra festligt vill man gärna ha det då. Birgitta Höglund är en stor inspirationskälla för mig, så också idag när jag gjorde en variant på hennes parmalindade fyllda kycklinglår från kokboken LCHF Grillmat. Det är ett litet pickel att få ihop knytena, men resultatet är väl värt besväret! Jag har också någon gång gjort dem vintertid och lagat dem i ugnen istället, det går bra det med.
Valborg bjöd på ett helt underbart väder i Uppsala i år. Genom åren har jag både ätit sillunch i bikini i gassande sol (definitivt inte 1986) och skakat tänder i snögloppet vid målgången till forsränningen (1986) iförd teknologoverall och tjock stickad ylletröja (jag hade inte åkt utan tillhörde "the crew" under mitt första år på UU Tekniska Högskola). Man vet aldrig vilket väder som väntar!
Grillning hör Valborg till, lite extra festligt vill man gärna ha det då. Birgitta Höglund är en stor inspirationskälla för mig, så också idag när jag gjorde en variant på hennes parmalindade fyllda kycklinglår från kokboken LCHF Grillmat. Det är ett litet pickel att få ihop knytena, men resultatet är väl värt besväret! Jag har också någon gång gjort dem vintertid och lagat dem i ugnen istället, det går bra det med.
0 Comments
I påskas öppnade Resta Gård utanför Örsundsbro upp sin nygamla Gårdsbutik. Man har flyttat in den i den gamla kvarnen som finns på gården, något som ger gott om utrymme för framtida expansion! I dagsläget används bara mittenplanet till butiken med en liten servering (öppet helger), men lika stort utrymme finns både en trappa upp och en trappa ner. Man har också en butik på Västerlånggatan i Gamla Stan, Stockholm. I bägge butikerna kan man köpa kött- och charkprodukter, helmjölk, honung och sommartid även grönsaker. Allt från gårdens egna ekologiska produktion. Nytt är också fil, ostkaka och syrat smör från det egna mejeriet som är under uppbyggnad. På gården kan man välja om man vill köpa mjölken pastöriserad eller opastöriserad.
Idag var det dags för ett experiment igen. Hade lite lövbiff i kylen. Ofta blir det en fyllning med lite senap och ost i dessa, men idag ville jag göra något annat. Inspirerad av ett av Birgitta Höglunds recept från hennes grillbok med fyllda kycklinglår där parmesanost, timjan och basilika ingår skred jag till verket. Resultatet blev precis så fräscht som jag tänkt mig :-)
|
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |