Efter dagens blåsiga barfotalöptur (jag slapp regnet iaf, men det kom några tunga droppar precis i början) var det dags att äta lite brunch. Snabbt och värmande är då denna dryck som jag ibland gör till frukost. Skippar man smaksättningen kan man ha den som "mjölk" till kaffe/te.
0 Comments
För inte så länge sedan så florerade denna videosnutt på olika forum, hur man knyter sina löparskor för att slippa skavsår. Man kan också läsa på olika ställen att det är viktigt att skon sitter fast ordentligt så att man får det pronations- eller supinationsstöd man betalat dyra pengar för. Och sist men inte minst, om foten glider omkring så kan man ju inte utnyttja den så viktiga dämpningen i skon!
Ni som känner mig sedan tidigare kan höra hur ironin dryper när jag skriver stycket ovan, ni som inte gör det kan läsa mitt tidigare blogginlägg om barfotalöpning :-) Denna lasagne är enligt mig "to die for". Mättande också. Grunden till köttfärssåsen kommer från något gammalt recept ur någon tidning, just det där att ha rökt skinka i. Ju rökigare smak (ingen "rökarom" tack) desto bättre enligt mitt tycke. Pastareceptet florerar överallt på nätet.
Tips 1: gör dubbel sats av pastadegen så räcker den till 3 fullstora plåtar med tunn pasta. Använd 1 och rulla ihop de andra med papprena kvar och frys in! Tips 2: prova att äta resterna kylskåpskalla, mums! Går självklart utmärkt att värma :-) Lediga dagar går jag upp senare och då passar jag gärna på att göra en stadigare brunch så jag står mig fram till middagen. Bra grund om jag ska ut på långpass på landsvägscykeln också, men om jag ska springa så skippar jag frukosten helt för det gör jag helst på fastande mage :-)
Denna falska mannagrynsgröt är en favorit. Kommer inte ihåg var jag fick ursprungsreceptet från, men jag har modifierat det efter min smak. Jag skippar fiberhusken i min, äggen gör att gröten stelnar ändå. Men om man har en mage som mår bättre av fiberhusk så kan man ju passa på att ha det i gröten. Det är så många som inte har en fungerande matsmältning, och matsmältningen är ju grunden för att kroppen ska kunna ta upp näring för att använda till alla processer i kroppen, inklusive våra hormoner. Så här kommer ett inlägg om vad man själv kan försöka med för att få lite bättre ordning på torpet.
Har du en mage som tål "allt" är kolugn, inte gasig, inte körig, inga sura uppstötningar, inget svid, du går på toa minst en gång om dagen och du gör det utan ansträngning men det som kommer ut håller ändå ihop? Då behöver du inte läsa längre, om du inte har ett stort intresse eller känner någon annan som du vill tipsa :-) |
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |