Detta recept på "couscous" dök upp i mitt facebook-flöde igår. Lät väldigt gott och perfekt eftersom jag tänkte grilla ikväll. Alltid roligt att prova nya recept. Tidningen Matkärlek är för övrigt väl värd både att följa och att prenumerera på!
Kyckling med någon örtaioli till tänkte jag mig. Inspirerad av något recept jag sett med en fyllning av salami, mozzarella (tror jag) och pesto blev det salami och en vitost av buffelmjölk som jag aldrig testat tidigare. Resultatet blev en riktig hit!
6 kycklingfiléer
150 g buffelost (vitost på buffelmjölk)
6-9 skivor salami
salt och svartpeppar
6 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan, finhackad
1/2 kruka färsk basilika, finhackad
svartpeppar
Dela kycklingfiléerna nästan genom hela och fläk upp dem. Dra några varv med pepparkvarnen över filéerna.
Mosa osten på en tallrik. Lägg 1-1,5 skiva salami på varje filé och fördela ostmoset ovanpå. Beroende på hur salt osten och salamin är kan det behövas lite extra salt på.
Vik ihop kycklingfiléerna igen och bind om med lite steksnöre.
Pressa ner vitlöken i majonnäsen, klipp ner de färska örterna. Smaka av med svartpeppar och ev lite salt.
Gör blomkålscouscousen enligt receptet länkat till ovan, jag gjorde dubbel sats.
Grilla kycklingen på svag värme, vänd flera ggr så att den blir ordentligt genomstekt. Jag börjar med gallret högt upp och flyttar ner det när glöden falnar lite.
Smaklig måltid!