Med vadå? Med människor som fullkomligt struntar i sin egen syrgasmask medan de springer omkring och räddar alla andra i sin närhet; kollegor, arbetsgivare, nära och kära. Som inte kan vara sjukskrivna trots bröstsmärta och hjärtrusning eftersom de redan är nere på 3 personer som sköter 7 personers jobb pga sjukskrivningar och personalflykt. Som säger sig klara att ha 200% tjänst, för det har fungerat i flera år nu, att hela semestern och ytterligare 8 veckor gick åt till lunginflammation har inget med all övertid att göra. Som trots en längre period med sjukskrivning där hjärnan inte ens klarat av ljud eller att koordinera enklare rörelser efter en halv dags jobb, ändå efter återhämtning återigen drar på i över 100% och omöjligt kan jobba mindre förrän det, det, det och det har passerat. Som ignorerar att kroppen börjat bete sig annorlunda med konstiga domningar och förändrat blödningsmönster, allting är ju så förbaskat roligt att det bara inte går att tacka nej till någonting.
Vart är vi på väg egentligen? Drar jag åt mig alla såna här människor eller är det faktiskt så vanligt?
Med vadå? Med människor som fullkomligt struntar i sin egen syrgasmask medan de springer omkring och räddar alla andra i sin närhet; kollegor, arbetsgivare, nära och kära. Som inte kan vara sjukskrivna trots bröstsmärta och hjärtrusning eftersom de redan är nere på 3 personer som sköter 7 personers jobb pga sjukskrivningar och personalflykt. Som säger sig klara att ha 200% tjänst, för det har fungerat i flera år nu, att hela semestern och ytterligare 8 veckor gick åt till lunginflammation har inget med all övertid att göra. Som trots en längre period med sjukskrivning där hjärnan inte ens klarat av ljud eller att koordinera enklare rörelser efter en halv dags jobb, ändå efter återhämtning återigen drar på i över 100% och omöjligt kan jobba mindre förrän det, det, det och det har passerat. Som ignorerar att kroppen börjat bete sig annorlunda med konstiga domningar och förändrat blödningsmönster, allting är ju så förbaskat roligt att det bara inte går att tacka nej till någonting.
0 Comments
Var och varannan dag sitter jag mitt emot någon, ofta en kvinna med övervikt hon vill bli av med, som pratar om det de äter med uttryck som ”unna sig”, ”fuska”, ”slarva”, ”göra sig förtjänt av”. Ofta handlar det om efterrätter eller fika. Det får mig att dystert konstatera att vi många gånger äter av helt fel anledningar i dagens samhälle, förutom att vi äter fel saker. Det speglas tragiskt nog även i skolan och barnomsorgen, där det är mer regel än undantag att födelsedagar ska firas med glass eller något annat sött, det kan serveras O´boy till mellanmålet, vid utflykter skickar skolan med festis som måltidsdryck, på föräldramötet serveras godis till föräldrarna och det som blir över får barnen dela på dagen efter, på skoldiskot är det godis, chips och läsk i parti och minut, i skolcaféet finns mängder av godis och läsk men inget nyttigt, skolan kan tom ge godis som belöning till barnen för utförda uppgifter!
Idrotten ska vi inte tala om, det brukar inte finnas en enda sak förutom mineralvatten jag kan tänka mig att köpa i de kafeterior som finns på arenorna. Eftersom jag aldrig lärt mig dricka kaffe :-) Möjligtvis någon liten påse med nötter. Min yngste son går på dans en kväll i veckan och när jag sitter i entrén och väntar på honom har många av barnen som passera, och föräldrarna med för den delen, någon form av godisbit i handen. Inköpt i caféet på dansskolan. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Jag hade färsk broccoli och färska champinjoner som behövde gå åt. Eftersom vi veckohandlat dagen innan fanns det en hel del annat i kylskåpet också, men det är ju bra att koncentrera sig på det som hotar med att krypa ut själv om några dagar och avvakta med det som nyligen fyllts på :-) Jag hittade även en burk röd currypasta som lät spännande (ni hör hur ofta jag brukar använda den). Lite syra behövdes också, och resultatet blev inte alls dumt!
|
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |