Denna falska mannagrynsgröt är en favorit. Kommer inte ihåg var jag fick ursprungsreceptet från, men jag har modifierat det efter min smak. Jag skippar fiberhusken i min, äggen gör att gröten stelnar ändå. Men om man har en mage som mår bättre av fiberhusk så kan man ju passa på att ha det i gröten.
2 ägg (eller fler om du är hungrig)
1-2 msk smör (eller kokosolja)
1 dl kokosmjölk
1 msk mandelmjöl
(1 tsk fiberhusk jag struntar i det)
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
½ tsk vaniljpulver
Till servering:
kokosmjölk
kanel
blåbär
Smält smöret i en kastrull, knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser.
Låt kastrullen stå på svag värmen och vispa under tiden. När gröten är lagom tjock häller du upp den på tallriken.
Jag äter gärna med blåbär, kanel och kokosmjölk.