På Resta Gård drivs allt ekologiskt, och det mesta är även KRAV-certifierat. Får, kor (både kött- och mjölkdjur), grisar och odlingar. På många punkter går man också längre än vad reglerna för KRAV säger. Det är småskaligt och djuren går utomhus året runt och får sin naturliga föda. Ungarna får dia så länge de vill. Djuren rör sig mycket i en för dem naturliga miljö och växer långsamt utan kraftfoder. Utan kraftfoder blir också fettsyresammansättningen naturlig med en högre andel av den antiinflammatoriska omega-3 eftersom gräs innehåller omega-3 och kraftfoder omega-6. Man har ett tänk kring kretslopp och att vara självförsörjande så långt det öht är möjligt. När det gäller grönsakerna så odlar man och utökar fröbanken för utrotningshotade sorter som inte lämpar sig för storskalig produktion.
Om du bor i trakterna och verkligen är mån om råvaror producerade på ett naturligt, etiskt och hållbart sätt så är detta ett ställe du bara måste besöka! Eller varför inte passa på om du är på genomresa eller besök i sommar?! Gården är öppen för besökare helger 11-16. I gårdsbutiken finns karta som visar vilka djur som finns var för tillfället. Sen kan man själv promenera runt och titta på allt. Små roliga skyltar vid hagarna gör att man verkligen känner sig välkommen!
Förutom att handla direkt i butiken så kan man också beställa köttlådor året om. Under säsong ska man också kunna prenumerera på en grönsakspåse.
Charkprodukterna är utan nitrit, men vissa innehåller ännu jästextrakt (samma funktion som smakförstärkare men behöver inte deklareras som tillsats) och maltodextrin (lättupptaglig form av stärkelse, en form av socker mao). En ny charkuterist är på gång, så att man framöver får full kontroll över alla ingredienser.
Till sommaren invigs 2 fina dubbelrum för bo-på-lantgård-de-lux. Ett hönshus är också snart klart, där de framtida hönsen ska bo nattetid för att dagtid picka runt i den nya äppelodlingen. I sommar ska här planteras 140 äppelträd. Det här är en gård, ett företag under ständig utveckling!