Muskelfokus Uppsala
Följ oss
  • Start
  • Blogg
  • Om mig

Laxpaj utan Mandelmjöl

5/8/2017

0 Comments

 
Oj vad länge sedan det var jag skrev något blogginlägg! Jag har börjat plugga på universitetet igen på heltid, 30 hp Kemi/Biokemi har det blivit under våren. Och mer blir det! Men det får bli ett separat blogginlägg om det tror jag.

I torsdags kväll hade vi hela barnaskaran och en tillhörande flickvän hemma på middag. Jag gjorde då 2 hela pinklaxar i ugn och fick en massa rester över. Laxrester är perfekt att fylla en paj med, men de pajdegsrecept jag testat hittills har alla innehållit mandelmjöl och det faller inte mig i smaken. Inte till en matpaj iaf. Så nu letade jag runt och hittade detta recept som inte innehöll något mandelmjöl. Men sesammjöl är inget jag har hemma, sen är det rätt skarp smak på sesamfrön också, så jag beslöt mig för att testa att mixa solroskärnor till mjöl istället. Det har jag använt i åtminstone ett annat recept tidigare (inte mina egna recept) med bra resultat. Degen blev väldigt lättarbetad, halkade inte ner en endaste mm när jag förgräddade skalet och blev väldigt bra i den färdiga pajen. Ingen smak som tog över från fyllningen :-D
Picture
Laxpaj  4-5 portioner

Pajskal
1,25 dl solroskärnor
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
lite salt
50 g smör
1 ägg
0,5 dl vatten

Fyllning
rester av ugnsbakad viltfångad lax (kanske 500 gram)
1 liten zucchini
1 röd paprika
200 g grillost (jag hade Vallgarns Grillost från en lokal gård mellan Västerås och Örsundsbro)

Äggstanning
4 ägg
2 dl grädde
salt, peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa solroskärnorna till mjöl. Tillsätt övriga torra ingredienser och mixa så det blandas ordentligt.

Klicka ner smöret och mixa igen. Hiva i ägget och mixa ytterligare en gång. Till sist tillsätts vattnet, börja med halva mängden, och mixa ihop till en fin pajdeg. Ta bara så mkt vatten som behövs.

Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ in i kylen ca 30 min (gör absolut inget om den får stå längre, går bra att förbereda).

Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 175 grader 10 min precis innan det ska fyllas.

Vrid upp temperaturen till 200 grader.

Fyll med vad du känner för, jag tog laxrester, tärnad zucchini och strimlad röd paprika. Slog sedan över äggstanningen och strödde över den tärnade grillosten allra sist.

Grädda i 200 grader ca 40 min till stanningen blivit fast. Servera gärna någon god grönsallad till.
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Sparat

    August 2017
    December 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015

    Kategorier

    All
    Återhämtning
    Återhämtning
    Barfotalöpning
    Barfotalöpning
    Cykling
    Dryck
    Efterrätt
    Förrätt
    Frukost
    Godis
    Hormoner
    Kost
    Magen
    Mellanmål
    Mellanmål
    Mental Träning
    Närproducerat
    Paleo
    Recept
    Spiral Stabilisering
    Stress
    Tankar
    Tester
    Tillbehör
    Tillbehör
    Tips
    Träning
    Träning
    Varmrätt
    Varmrätt
    Verkliga Case

    Vem är Jag?

    Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.