Middagen intogs i härlig sommarsol ute på altanen, precis lagom varmt. När vi dukat av i lugn och ro blev det svart och himlen öppnade sig för en stund, det kallas timing :-)
4 laxfiléer
ca 300 gram torskfiléer
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 röd paprika
15 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
500 gram passerade tomater
5 dl kokosmjölk
1 paket saffran
1 tsk chilipulver
2 tsk timjan
2 tsk basilika
örtsalt
svartpeppar
ca 75 gram smör eller kokosolja
Riv moroten grovt, strimla purjolöken, skär palsternackan och paprikan i mindre bitar och lägg allt i en gryta. Pressa i vitlöken, tillsätt chilipulver, timjan och basilika. Fräs grönsakerna mjuka i rejält med smör eller kokosolja på svag värme.
Slå på tomaterna och låt puttra några minuter. Mixa sedan med mixerstav.
Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av såsen med örtsalt och svartpeppar.
Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar och lägg ner i såsen. Sjud i ca 5 min till fisken är precis färdig. Smaka av såsen igen.
Serveras exempelvis med ångkokt broccoli och sparris. Aioli kan vara gott till också.