Fläskytterfilé med wookad färgbomb 4 pers
ca 750 g fläskytterfilé
smör/kokosolja till stekning
salt och svartpeppar
Fetaoströra
2 dl crème fraîche
150 g fetaost
1 tsk sambal oelek
2 tsk basilika
½ msk honung (kan uteslutas, men den lilla sötman gör mycket till smaken)
Wook
3 rödbetor
2 stora morötter
¼ färsk blomkål
1 färsk broccoli
½ gul paprika
örtsalt
kokosolja till wookning
Gör så här
Skiva fläskytterfilén i ca 0,5 cm tjocka skivor.
Skala rödbetorna och skär i mindre bitar, ca 1/8-delar. Skala morötterna och skär i ungefär samma storlek som rödbetorna. Dela blomkål och broccoli i små buketter. Skär paprikan i bitar.
Mosa osten i en skål, blanda med crème fraîche och sambal oelek. Smaka av med basilika och rör ner lite honung om du vill ha liten sötma på röran.
Stek fläskytterfilén på medelvärme, ställ åt sidan.
Wooka först rödbetor och morötter i ca 8-9 minuter, känn efter med sticka när de börjar bli lite mjuka. Tillsätt grönsakerna och fortsätta wooka några minuter till grönsakerna blivit genomvarma.
Lägg ner köttet i wooken och rör runt så att allt blandas, eller servera det separat.