Vi grillade förra helgen, och hade en orgie av betor i olika färger (också från Gurresta) och morötter till (ugnsrostade), men jag ville gärna få dit lite grönt också när jag hade så fin grönkål. Kom att tänka på granatäpplevinägern jag har i kylen, från Turkiet. Det ska finnas i butiker som säljer orientalisk mat också, har inte kollat det själv.
Det blev ett väldigt lyckat experiment som jag hunnit göra flera gånger sedan dess :-) Mina äldsta grabbar gillar den mycket också!
4 stora grönkålsblad
ca 2 msk olivolja
ca 1 msk granatäpplevinäger, helst osötad
1 näve pinjenötter
Riv bort mittnerven på grönkålsbladen och riv bladen i bitar och lägg i mixern. Mixa grovt, eller hacka på skärbräda.
Lägg över i en skål, ringla olivolja och granatäpplevinäger över och blanda. Strö över pinjenötter.
Håller sig bra några dagar i kylskåp också.
Här kommer några serveringsförslag :-)