Med kakaosmör som bas håller sig pralinerna även i rumstemperatur. Man kan använda tex kokosolja istället, men då smälter de om man inte förvarar den i kylskåpet.
Jag köpte silikonformar billigt när jag var i Prag på Spiralkurs för någon månad sedan, en sats blir precis lagom för att fylla en sådan form med 15 praliner.
50 gram kakaosmör
0,5 dl kakao
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
15 mandlar (kan hoppas över eller bytas ut mot valfri nöt/frö/torkad frukt)
Experimentera gärna med olika smaksättningar som kardemumma, kanel, ingefära, pepparkakskrydda, några droppar pepparmyntsolja eller vad du nu kan komma på.
Dela mandlarna grovt om du inte vill ha dem hela i pralinerna.
Smält kakaosmöret över vattenbad. Rör ner övriga ingredienser och smaksättning (men inte mandlarna).
Fyll formarna till hälften, tryck ner en mandel i varje och fyll upp resten. Ställ att stelna i frysen.
Förvara gärna i kyl eller frys, men med kakaosmör som bas håller de sig utan att smälta även i rumstemperatur.