Ikväll fick jag för mig att jag skulle testa att göra kesoplättar, något som figurerar rätt ofta i lchf-kretsar. Letade reda på Åse Falkman Fredriksons recept och skred till verket. Nu är min stora gjutjärnsstekpanna lite tråkig, det mesta fastnar hur mycket jag än har försökt att fetta in den, så också denna gång (jag stekte i smör). Så efter att ha "vänt" plättarna en första gång var jag färdig att hiva allt i slasken, men snål som jag är besinnade jag mig. Efter ett par vändningar och uppläggning på tallriken med lite majonnäs, finhackad gul lök, handskalade räkor och en klyfta citron, blev det en toppenmiddag för en fredagkväll!
Fredagkvällar är jag inte sugen på att laga mat. Jag tar gärna fram lite räkor från frysen till mig, resten av familjen äter hellre grillad kyckling eller revbensspjäll. Bara räkor funkar liksom inte, ibland gör jag sallad till med några mörkgröna bladgrönsaker, paprika, kanske lite avokado och en röra på majonnäs, créme fraiche och lite tomatpuré.
Ikväll fick jag för mig att jag skulle testa att göra kesoplättar, något som figurerar rätt ofta i lchf-kretsar. Letade reda på Åse Falkman Fredriksons recept och skred till verket. Nu är min stora gjutjärnsstekpanna lite tråkig, det mesta fastnar hur mycket jag än har försökt att fetta in den, så också denna gång (jag stekte i smör). Så efter att ha "vänt" plättarna en första gång var jag färdig att hiva allt i slasken, men snål som jag är besinnade jag mig. Efter ett par vändningar och uppläggning på tallriken med lite majonnäs, finhackad gul lök, handskalade räkor och en klyfta citron, blev det en toppenmiddag för en fredagkväll!
0 Comments
Leave a Reply. |
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |