Använd gärna ekologiska råvaror. Tänk på att kolla att bären inte är sötade, räcker väl med bärens egen sötma. Använd nötter och fröer efter egen smak och vad som finns hemma för dagen.
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl cashewnötter
2 dl valnötter
2 dl paranötter
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 msk kakao
3 msk kokosolja
1 msk honung
2 dl riven kokos
1 dl torkade bär/frukt exvis blåbär eller äppelbitar
Hacka nötterna grovt, blanda med solrosfrön, pumpakärnor och kryddorna i en stor bunke.
Smält kokosoljan och honungen. Häll det över nöt/fröblandningen och rör runt ordentligt så att allt blandas.
Bred ut i långpanna och rosta försiktigt i ugnen, 150 grader ca 20 minuter. Rör om var 5e minut.
Låt svalna innan den rivna kokosen och bären/frukten blandas i.
Gott till tex fet naturell yoghurt eller kesella.