PriMatens Semla Paleo Style 10 st
6 st ägg
3 msk honung
1 dl kokosolja
0,5 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 ägg till pensling
2 dl mandel
1 dl mandelmjöl
1 msk honung
(1 st bittermandel)
1-2 msk vatten
2 burkar kokosmjölk (ej stabiliseringsmedel)
lite vaniljpulver
Bullar: Smält kokosoljan. Vispa ägg och honung kraftigt. Häll i oljan och kokosmjölk och fortsätt vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll sen ner dem i smeten under vispning. Låt degen stå och svälla 15 minuter. Dela degen i 10 delar. Forma till runda jämna bollar och lägga på plåt. Pensla tunt med ägg på ovansidan. Grädda i 175°C i 20 minuter.
Mandelmassa: Mixa mandlarna och bittermandeln fint. Blanda i honung och mandelmjöl. Blanda/mixa under tiden du tillsätter lite vatten i taget tills massan blir jämn och formbar.
Kokosgrädde: Låt en burk kokosmjölk utan stabiliseringsmedel stå i kylen ca ett dygn. Tryck 2 hål i botten på burken med en konservöppnare och låt kokosvattnet rinna ut. Öppna burken helt och ta ut grädden. Vispa hårt med vaniljpulvret.
Montering: Skär ett lock på varje bulle. Forma mandelmassa till en platt kaka och lägg på underdelen. Klicka på grädde och lägg på locket.