1,5 dl kokosmjölk, 1,5 msk chiafrön och ca 1/2 tsk vaniljpulver. Det fick stå över natten och fick bli dagens frukost. En annan vanlig frukost här är 2 kokta ägg med ca 1 msk smör och lite örtsalt. Jämfört med det så kändes det inte som om jag blev mätt för fem öre. Smaken var helt ok, jag tog den naturell. Och jag upplevde den inte som slemmig.
När jag kom hem blev jag nyfiken och jämförde mina 2 ägg med smör med chiapuddingen, energiinnehållet och fördelning protein, fett och kolhydrater. Jag blev faktiskt förvånad när jag upptäckte att det var mer fett och mer energi i chiapuddingen än i äggen med smöret. Det var inte alls den känslan jag fick när jag åt den. Men kokosmjölken innehåller mycket medellånga fettsyror, som tas upp snabbt direkt i blodet, det är väl en del i det hela. Sen är det bara hälften så mycket protein i puddingen som i äggfrukosten. Och protein mättar bäst, dessutom så blir äggfrukosten mer näringsrik än puddingen, vilket också påverkar mättnaden. Äggfrukosten är näst intill fri från kolhydrater, chiapuddingen räknade jag till 4,7 gram. Kanske var det kombinationen av de kolhydraterna med de meddellånga fettsyrorna som gjorde något med min förbränning, who knows.
Jag får väl göra om experimentet någon annan gång, och se om jag får samma resultat. Jag känner iaf inte några spår av någon infektion i kroppen så här på kvällen, så det kan inte ha varit något sådan som spökade.
Förresten, jag frågade mina vänner på facebook vad de trodde om energi- och fettinnehållet i de 2 olika frukostarna. Och alla trodde som jag, att det var mer fett i äggen och smöret än i chiapuddingen. Bara några stycken trodde på mer energi i pudding. Intressant var vi tror att fettet finns :-)