Muskelfokus Uppsala
Följ oss
  • Start
  • Blogg
  • Om mig

Pulled Pork Med Kålrotspommes

11/1/2015

0 Comments

 
Picture
Testade kålrotspommes för första gången i söndags, till pulled pork. Hade en kålrot liggande i kylen just för att jag hade hört så många prata sig varma om detta tillbehör. Men det smakade lite väl sött tyckte jag, så det blir nog inte fler gånger här hemma.

Köttet blev dock smaskigt! Eftersom jag hade en kruka färsk timjan stående i köksfönstret fick den åka ner i grytan. Hälften ovanpå rotsakerna och hälften ovanpå köttet sedan. Morot, lök och vitlök finns alltid här hemma. En skvätt vin på det. Blandade lite tomatpuré med kryddor och smorde in köttbiten med. Satte ugnen på 125 grader eftersom grytan inte åkte in i ugnen förrän vid 12-tiden och skulle vara färdig till 17. Men redan vid 15 hade den kommit upp nästan i temp. Så då jag drog jag ner till 100 grader.

Såsen gjorde jag enklast möjliga, silade 4-5 dl av stekskyn i en kastrull. När den kokat ner någon halvtimme hivade jag i 2-3 dl grädde. Klart!

Pulled Pork 4-5 portioner
ca 1 kg benfri fläskkarré
2 morötter
2 stora eller 3 mindre gula lökar
3-4 klyftor vitlök
ca 50 g smör
2 dl rödvin
1 kruka färsk timjan
2 msk tomatpuré
1 tsk worcestersås
1 tsk tamari (japansk glutenfri soja)
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
lite cayennepeppar
svartpeppar
salt

3 dl grädde till såsen

Köttet
Skala morötter, lök och vitlök. Dela morötterna och löken i mindre bitar, krossa vitlöksklyftorna och lägg allt i botten av en ugnsfast gryta. Lägg i smöret och häll på vinet. Lägg hälften av den färska timjanen ovanpå rotfrukterna.

Blanda tomatpuré, worcestersås, tamari, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, salt och peppar i en liten skål. Smörj in undersidan av fläskkarrén, lägg ner den i grytan ovanpå rotfrukter och timjan, och smörj in resten av karrén. Lägg till sist resten av den färska timjan ovanpå köttet.

Sätt på locket på grytan och ställ in långt ner i ugnen. 100-125 grader beroende på hur lång tid grytan kan stå. 125 grader i 3h hade räckt idag, sänkte ner till 100 grader sedan. Tänk på att en lergryta ska blötläggas i 15 min innan man lägger i ingredienserna för att sedan ställas in kall ugn.

Såsen
När det är någon halvtimme kvar till middagen, sila av ca 5 dl av stekskyn i en kastrull. Låt koka ihop ca 30 min och rör sedan ner grädden.

Kålrotspommes
1 stor kålrot
kokosolja utan smak
salt

Skala kålroten och skär den i 0,5 cm tjocka stavar. Koka i lättsaltat vatten 5 min. Häll av och låt torka på hushållspapper. Frittera gyllenbruna i kokosolja i en frittös, eller i en stekpanna. Fiska upp dem och salta efter smak.

Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Sparat

    August 2017
    December 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015

    Kategorier

    All
    Återhämtning
    Återhämtning
    Barfotalöpning
    Barfotalöpning
    Cykling
    Dryck
    Efterrätt
    Förrätt
    Frukost
    Godis
    Hormoner
    Kost
    Magen
    Mellanmål
    Mellanmål
    Mental Träning
    Närproducerat
    Paleo
    Recept
    Spiral Stabilisering
    Stress
    Tankar
    Tester
    Tillbehör
    Tillbehör
    Tips
    Träning
    Träning
    Varmrätt
    Varmrätt
    Verkliga Case

    Vem är Jag?

    Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.