Men som rubriken säger, inlägget ska inte handla om glass utan om rökta delikatesser! Vid det årliga besöket på Rådhustorget upptäckte jag en vagn tillhörande Sankt Anna Rökeri.
Sankt Anna skärgård är en pärla. Jag har haft förmånen att ända sedan jag var nyfödd kunna tillbringa några veckor varje sommar i denna underbara miljö. I ett hus bokstavligen vid vägens slut. Mat får man åka några mil för att handla. Söderköping är den stad där vi oftast handlar, en väldigt mysig sommarstad. Att strosa längs kanalen, titta på båtar och slussning, äta glass och besöka små butiker och caféer är något vi gör varje år. När det gäller glass så är det inte Smultronstället vi går till. Visst de har fantastiskt fantasirika skapelser, men det är definitivt inte värt pengarna enligt mig. Istället går vi ner i källaren vid Rådhustorget, Konfekthörnan, där Göta Glass, egentillverkad italiensk glass, säljs. Finns numera även nere vid kanalen upptäckte vi i år. Men som rubriken säger, inlägget ska inte handla om glass utan om rökta delikatesser! Vid det årliga besöket på Rådhustorget upptäckte jag en vagn tillhörande Sankt Anna Rökeri. Räkor, makrill, lax och sik så klart, men även ett antal spännande charkprodukter! Jag köpte en av deras egentillverkade salami på linderödssvin, underbart kryddad och varsamt rökt, samt tunna skivor av deras coppa, fläskkarré som kryddats, lufttorkats och jag tror även kallrökts. Räkor, makrill (örtkryddad och svartpeppar variant) och sik blev det också. Oj vad framförallt jag har njutit i veckan sedan (resten av familjen är inte lika förtjusta i fisk som jag, men framförallt coppan gick hem hos alla)! Så har du vägarna förbi Söderköping, sväng in till Rådhustorget och gör ett besök vid rökerivagnen och botanisera bland fiskarna och charkuterierna. Du kommer inte att ångra dig! Och du, de torkade produkterna kan skickas också ;-)
0 Comments
Leave a Reply. |
Sparat
August 2017
Kategorier
All
Vem är Jag?
Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse |