250 gram frysta hallon (färska går säkert lika bra)
10 mjuka dadlar (kärnfria)
1 dl vatten
2 msk lingonpulver (kan uteslutas)
1 msk gelatin
Koka ihop hallonen i en kastrull. Lägg i dadlarna och mixa ihop till en jämn smet.
Mixa ner vatten, lingonpulver och gelatinpulver. Vattenmängden kan säkert minskas, eller helt utelämnas rent av.
Häll ut på bakplåtspapper på 1-2 plåtar och bred ut ett jämnt lager. Ju tjockare desto längre torktid.
Torka i ugn på ca 50 grader. Med varmluft och fördelat på 2 plåtar tog det ca 6 timmar.
Rulla loss från pappret, verkar det kladdigt så kör in en stund till i ugnen. Klipp/skär i remsor (jag tyckte klippa var enklast). Rulla ihop till rullar om du vill.
Jag ska prova med jordgubbar framöver, och blåbär. Våra egna Viktoriaplommon på sensommaren kan nog också bli gott!