ca 1 kg renfärs
2 ägg
1 schalottenlök
1 msk fransk senap
1 msk hallonvinäger
5 enbär
färsk timjan
svartpeppar
salt
smör till stekning
Gräddsås
4 dl grädde
1/2 msk fransk senap
svartpeppar
salt
Finhacka schalottenlöken. Klipp/hacka rejält med färsk timjan fint. Finhacka/krossa enbären.
Blanda ihop färsen med äggen, löken och all kryddning.
Forma färsen till järpar, ge stekyta i stekpanna och lägg över i ugnsfast form. Stek färdigt i ugnen på 200 grader, ca 5-10 minuter medan du gör såsen.
Häll grädden i stekpannan efter järparna. Smaka av med senap och kryddor.
Sila av såsen över järparna och servera förslagsvis med grymt gott mos (för dagen förstärkt med en bit sötpotatis). Lite lingon hade passat bra till också, det får det bli nästa gång :-)