Muskelfokus Uppsala
Följ oss
  • Start
  • Blogg
  • Om mig

Cannelloni Med Kyckling Och Parmesan

22/5/2016

0 Comments

 
Dags att prova något nytt igen. Har tidigare delat med mig av ett recept där jag fyllde cannelloni med skinka och färskost, idag stod valet mellan kyckling eller köttfärs som "bas". Som rubriken avslöjar blev det kycklingen som vann :-)

Jag har vidareutvecklat pastareceptet  något som jag delat med mig av i min "lasagne to die for", så den nya varianten får ni också här.
Picture
Cannelloni med kyckling och parmesan 6-8 portioner

Pastaplattor 3 plåtar (8 "plattor" av varje plåt, 1 plåt blir över att lägga i frysen)
8 ägg
250 g färskost, jag har en ekologisk variant med vitlök och örter
2 msk fiberhusk

Cannelloni
ca 800 g kyckling (bröst eller lårfile)
ca 125 g salami
ca 150 g soltorkade tomater
150 g parmesanost
ca 3 dl grädde
2-3 dl syrad grädde/créme fraiche
färsk timjan
färsk basilika
salt och svartpeppar
smör att steka i

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggen pösigt. Vispa ner färskosten ordentligt. Strö över fiberhusken under konstant vispande så det inte klumpar sig. Låt stå ett par minuter och vispa sedan igen.

Fördela och bred ut smeten på 3 bakplåtspapper och lägg över ett bakplåtspapper. Ta en kavel och dra ovanpå för att sprida ut smeten så den täcker hela pappret.

Grädda med pappret på i ca 10 min. Dra av det översta pappret och dela 2 av plåtarna i 8 "plattor" vardera.
Den 3e plåten rullas ihop och stoppas i plastpåse i frysen för framtida bruk :-)
Picture
Vrid upp ugnsvärmen till 200 grader.

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör, krydda med salt och peppar.

Skär salamin och de soltorkade tomaterna i små strimlor. Finriv parmesanosten (spar en del av osten till såsen).

Lägg lite kyckling, salami och tomater på en pastaplatta, strö över parmesanost. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
Picture
Rör ihop grädden med syrad grädde/crème fraiche. Klipp ner en rejäl tuss med färsk timjan och lite finhackade basilika blad, eller använd torkade kryddor. Ös i resten av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över cannellonirullarna och gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 15 min.

Servera förslagsvis med rejält med grönsallad, eller som här färsk blomkål och färsk broccoli med lite balsamvinäger och olivolja.
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Sparat

    August 2017
    December 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015

    Kategorier

    All
    Återhämtning
    Återhämtning
    Barfotalöpning
    Barfotalöpning
    Cykling
    Dryck
    Efterrätt
    Förrätt
    Frukost
    Godis
    Hormoner
    Kost
    Magen
    Mellanmål
    Mellanmål
    Mental Träning
    Närproducerat
    Paleo
    Recept
    Spiral Stabilisering
    Stress
    Tankar
    Tester
    Tillbehör
    Tillbehör
    Tips
    Träning
    Träning
    Varmrätt
    Varmrätt
    Verkliga Case

    Vem är Jag?

    Ingenjören som sadlade om till friskvårdsbranschen och vill inspirera till ett friskare liv genom naturlig mat och rörelse

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.